Jezus in je dagelijks leven

Bij we•Worship houden we van worshipavonden. Momenten waarin we samen komen om samen muziek te maken, te bidden en te aanbidden. En elke keer dat we dat doen, ervaren we samen iets van de liefde van Jezus, de kracht van de Heilige Geest en van God als onze Vader. Dat is geweldig! Maar stel dat het daarbij zou blijven. Dan zou je God alleen kunnen ervaren in samenkomsten of op bijzondere momenten.

Ik werd geraakt door een verhaal uit de Bijbel dat een heel een andere kant laat zien. Na Pasen is Jezus eerst twee keer aan zijn leerlingen verschenen terwijl zij bij elkaar in een ruimte zijn. Maar de derde keer ging het heel anders. Zijn leerlingen hadden hun werk weer opgepakt en waren op het meer gaan vissen. Maar hoewel zij ervaren vissers waren, vingen zij de hele nacht niets. De teleurstelling en frustratie kan ik me goed voorstellen.  

En dan staat er een onbekende man op de oever. En hij geeft een bijzonder advies: ‘gooi het net eens over de andere boeg uit’. Het lijkt onlogisch, maar toch besluiten ze het te doen. En met resultaat… Het net zit voller dan ooit met 153 grote vissen! En dan komen ze één voor één tot de conclusie: het is Jezus! Misschien wel de meest eenvoudige en krachtige aanbidding die er is.

Ik wil je hier vandaag mee bemoedigen. Misschien gaat het op dit moment heel goed, misschien lukt het even helemaal niet. Maar ook in jouw leven staat Jezus op de oever. En Hij staat niet alleen toe te kijken hoe jij aan het tobben bent. Nee, Hij heeft jou iets te zeggen over wat je kan doen en waar je kan gaan. Durf je jouw zorgen, problemen en zaken naar Jezus uit te spreken? En hoe zou je vandaag iets van Hem kunnen horen?

En ben je benieuwd naar het hele verhaal, lees dan verder in Johannes 21