De muziek blijft spelen

Het is stil in Amsterdam. In concertzalen, clubs en kroegen staat de muziek uit. Het feestje op de Van Woustraat deed even alles vergeten. Maar ook dat was maar van korte duur. Nu de dooi is ingezet, moeten we het weer doen met opnames en optredens uit betere tijden.

Ook in de kerken werd het al stiller. Waar mensen normaal samen komen om het uit te zingen naar god, gingen de deuren dicht of mocht er nog door een enkeling gezongen worden. De oproep om thuis mee te doen en mee te zingen, was lastig. Muziek, aanbidding en worship is toch iets wat je vooral met elkaar beleefd?

 En toch is er geen beter moment dan nu om worship een plek te geven. Ik probeer er elke ochtend een momentje voor te nemen. AirPods in, worshipmuziek aan en als het even kan meezingen. In het begin voelde het natuurlijk oncomfortabel en soms heb ik er nog geen zin in. En toch ben ik van dit moment gaan houden. Want even word ik eraan herinnerd wie God is, in welke omstandigheden ik ook verkeer. Dat God liefde is, dat Jezus de situatie in Zijn hand houdt en dat zelfs een lockdown Gods plannen niet hindert. Dat maakt mijn dag. 

Ik wil je uitnodigen om met mij mee te doen. Regelmatig posten we op onze Instagram worshipmuziek. Neem een moment om ernaar te luisten en probeer even mee te doen, we zijn benieuwd wat het je brengt.